Nieuwsbericht

Grote belangstelling sessie Coalitie Ruimte voor Werk op de PROVADA!

Een succesvolle ontwikkelagenda Ruimte voor Werk: zo kan het! Zo luidde de sessie waarin de Coalitie Ruimte voor Werk afgelopen editie van de PROVADA het gesprek organiseerde over het behouden en creƫren van betaalbare bedrijvigheid in de stad.

Onder begeleiding van Theo Stauttener van Stadkwadraat lichtte Vince de Jong van Kickstad en Arnoud Nierop van de Gemeente Leiden toe hoe zij in Leiden dit vraagstuk hebben getackeld. Daarnaast introduceerde Bernardina Borra van SPCiTI en Geert Das van BURA een visuele vertaling van het Ruimte voor Werk ‘speelveld’ (schaalniveaus, actoren, instrumenten). Er kwamen veel reacties uit de zaal op de presentaties.

De ontwikkelagenda uit Leiden werd geprezen om de participatieve insteek. Ook veel vragen over de vervolgstappen. Hoe ga je hier daadwerkelijk samen mee aan de slag? Welke keuzes maak je? Een dag na de Provada maakte wethouder Fleur Spijker bekend dat de Ontwikkelagenda met algemene stemmen is vastgesteld door de gemeenteraad. In ieder geval alweer een belangrijke stap voor de Leidenaren. Wordt vervolgd!