Nieuwsbericht

De Werkcorporatie Amsterdam gaat er komen!

Het College van B&W van Amsterdam heeft eind 2022, net voor de kerst, besloten om tot een ‘werkcorporatie’ te komen die moet gaan zorgen voor meer betaalbare bedrijfsruimte voor het productieve MKB. Coalitielid Jaap schoufour van Stipo, die de gemeente adviseerde, is erg blij met deze beslissing, die binnenkort wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

“Deze vastgoedorganisatie kan de brug slaan tussen groter leegstaand vastgoed (>2000m2) en de enorme vraag naar kleine ruimten (20-200m2) waar vele makers zoals loodgieters en meubelmakers tevergeefs naar zoeken.”

Jaap Schoufour – STIPO

De gemeente werkt aan een uitvraag aan de markt voor het opzetten van de werkcorporatie. Met een maximaal startbudget van een half miljoen euro kan deze vastgoedorganisatie aan de slag om die transformatie van groot naar kleine ruimten te realiseren. De werkcorporatie zal zich daarnaast ook focussen op de verbindingen met het onderwijs. Juist de uitstroom van MBO heeft baat bij werkgelegenheid in de buurt en het productief MKB biedt die werkgelegenheid.

Meer kleinschalige bedrijfsruimten waar iedereen met welke opleiding dan ook, kan werken als ‘maker’, zal bijdragen aan een economisch diverse, meer duurzame en weerbare stad! Hopelijk volgen daarom ook andere steden het voorbeeld van Amsterdam. 

Wil je weten hoe je de werkcorporatie nog meer kan inzetten? Stuur Jaap direct een bericht!